De Flik-Flak Hal

Top locatie
Beste accommodatie
10.000 m2 vloeroppervlakte
's Werelds grootste gymnastische sportcomplex

 

De club

NU 1.700 leerlingen
Eén van de grootste gymnastiekclubs van Nederland.

 

Het Flik-Flak team

De organisatie telt zo’n 300 mensen
- Technisch kader, staf;
- werkgroepleden, stagiairs;
- vrijwilligers, directie; en
- een raad van toezicht o.a.

 

Het sportaanbod

...een breed aanbod van verschillende lessen binnen de disciplines:
- trampolinespringen
- turnen
- gymnastiek
- acrogym en dans.

Flik-Flak organiseert en verzorgt ook regionale en internationale (sport)kampen, grootschalige toernooien, voorstellingen en andere evenementen die aansluiten bij de persoonlijke levenssfeer van de betrokken sporters.

Stichting Flik-Flak is ook een omgeving/platform/netwerk/podium voor zowel de gymnastische sport als onderwijs, zorg, wetenschap en bedrijfsleven en is hierbij voortdurend op zoek naar business partners, ambassadeurs en fans!
Ook topsport is dan ook net ondernemen. Het begint met een talent, ambitie en een passie. Samen kunnen we er voor zorg dragen dat we de faciliteiten en het kwaliteitsniveau om talenten tot op topsportniveau op te leiden op orde zijn! Draag jij ook jouw steentje bij?

Turnen Heren & Dames

Bij de afdeling Turnen Heren van Flik-Flak zijn diverse wedstrijdgroepen actief. Op diverse nationale (ere, eerste, tweede en derde divisie) en internationale niveaus, komen zij in actie. De afdeling Turnen Dames bestaat uit een opleidingsgroep en topgroep, en komt uit in wedstrijden in de eredivisie.

 

Turnen Heren bij Flik-Flak

De Jong Talent groep vormt de basis voor de wedstrijdgroepen.  Deze selectiegroepen Turnen Heren trainen meerdere keren per week in de Turnen Heren Hal op de tweede verdieping. Deze zaal beschikt over professionele en multifunctionele materialen waardoor prestaties op niveau worden gerealiseerd.

Flik-Flak is al jaren het thuisfront van diverse wereldtoppers: Yuri van Gelder, the Lord of the Rings, veroverde tweemaal een Europese en een Wereldtitel aan de ringen en Jeffrey Wammes, winnaar van de World Cup Series op sprong in 2010. Daarnaast trainen veel nationale toppers onder leiding van coach Bram van Bokhoven in 's-Hertogenbosch. De Flik-Flak Hal is een van de twee nationale trainingscentra van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie voor de topsportdiscipline Turnen Heren.

 

Turnen Dames bij Flik-Flak

De Turnen Dames Hal is te vinden op de tweede verdieping waar professioneel en multifunctioneel materiaal aanwezig is om prestaties op niveau te bewerkstelligen. We onderscheiden hier een opleidingsgroep (8 tot en met 11 jaar) en een Traject Topsport. Turnsters die we opleiden voor het hoogste niveau (eredivisie) doorlopen in principe hun opleiding via deze groepen. De commissie Turnen Dames hecht veel waarde aan turnen vanuit de basis, en volgt hierbij de technische lijn van Klimenko.  

Voor mogelijkheden en lestijden, kijk je bij het lesrooster. De coördinator van de afdeling Turnen Heren is Bram van Bokhoven. De coördinator van de afdeling Turnen Dames is Nico Zijp. Voor de dagelijkse verslaglegging van onze activiteiten, verwijzen wij naar onze Facebookpagina en onze weblog.